fbpx

Extern Marknadsavdelning

Vad är en extern marknadsavdelning?
Jo, med en extern marknadsavdelning får du tillgång till kompetens och extra resurser.
Du får jobbet gjort. Flexibelt och på dina villkor.

En extern marknadsavdelning – när är det en bra lösning? Det finns förstås lika många svar som det finns företagare. Några av de vanligaste anledningarna när tjänsten extern marknadsavdelningen är en bra lösning har vi listat nedan. 

 • När du vill göra mer än du har resurser till
 • Du vill göra aktiviteter du inte har kompetens för inhouse
 • Om varumärket och din försäljning behöver få en extra boost
 • Du vill bygga ett starkare varumärke
 • När det inte finns någon marknadsresurs på företaget

Oavsett om behovet gäller några timmar, en kortare period eller hjälp löpande över tid är vad ni behöver så finns hjälp att få!
Vi kan hjälpa till med att sätta strategier och planer initialt för att sedan finnas kvar och stötta tills ni känner att ni står på egna ben. Finns helt enkelt inte tiden för att driva era kommunikationsprojekt har vi löpande lösningar där vi jobbar med er – så länge ni vill och behöver. 

Hur funkar en extern marknadsavdelning?

Stärker upp inifrån

Det är ofta marknadsföring och kommunikation som kommer i skymundan när man helt enkelt gör det man kan bäst – jobbar med sin core business.

Det är ju så att oavsett hur kompetenta medarbetare man har eller hur fantastisk ens produkt är behöver man lägga tid, energi och pengar på sin kommunikation och marknadsföring. 

En extern marknadsavdelning är lösningen. Du gör det du gör bäst – så gör vi det vi gör bäst. Bygger starka varumärken!

Helt anpassat Upplägg

Inget uppdrag eller projekt är för litet – finns det en plan bakom kan det vara det lilla extra som behövs för att driva ert varumärke och verksamhet framåt.

Vi kan hjälpa till med allt från strategierna och planerna till produktion av material och genomförande av aktiviteter. Mycket kan vi göra direkt men har ni något riktigt stort och krävande projekt har vi ett nätverk av kompetenta samarbetspartner som inte tvekar att kliva in och jobba med er och oss. Vi finns med hela vägen genom projektet och är inte klara med förrän ni är nöjda. 

Personligt

Vi finns till hands ute på plats hos dig eller jobbar helt digitalt om du föredrar det. Vi följer löpande med i arbetet från början till slut säkrar upp att pengarna som investerats i marknadsaktiviteterna betalar sig.  

Det är här det fina med tjänsten kommer in i bilden. Du bestämmer vad du behöver hjälp med. Vi gör jobbet!

För oss är den personliga kontakten och insynen i din verksamhet otroligt viktig för att vi ska kunna göra ett bra jobb. Vi är alltid sugna på att komma ut och vara en del i det dagliga arbetet.  

Vi hjälper dig och ditt varumärke att växa!

Vilka tjänster ingår i extern marknadsavdelning?

Strategi och planering

Behöver du köra en nystart eller har du kanske inte jobbat aktivt med ditt varumärke innan? 

Ja, då börjar vi från början. Vi sätter upp strategier och planer. Kanske behövs contentplan och kommunikationsplan. Vi tar det helt enkelt från början. Vi  hjälper till att sätta struktur och komma igång. Vill du stannar vi sen kvar och fortsätter arbetet operativt. 

Operativt marknadsarbete

Sociala medier, nyhetsbrev, blogginlägg, trycksaker och relationsbyggande arbete hör till de vanligare uppdragen vi har hos våra kunder. 

Vi brukar också stärka upp vid event, mässor och kick offer där varumärkesbyggande arbete verkligen kommer till sin rätt. 

Det finns egentligen inga gränser för vad vi kan hjälpa till med – så länge vi har en plan vi satt tillsammans och vet vart vi vill. 

Varumärkesbyggande

Det är mycket digitalt arbete, givetvis är det så. Och där är ofta där vi börjar när vi startar upp ett gemensamt arbete. Det är ofta där våra kunder primärt behöver hjälp. 

Men vi lyfter alltid vikten av det riktiga. Det som händer IRL som det så fint heter. Eventen, kundmötena, utskicken, produkterna. Det finns mycket att hämta och otroligt mycket att vinna på att jobba även med den verkliga världen. 


Vad vi kan hjälpa till med!

 • Branding och Varumärkesbyggande
 • Textproduktion och Kommunikation
 • Kampanjer och Marknadsföring
 • Ta fram trycksaker och Grafisk Formgivning
 • Produktion för Sociala Medier
 • Interna utbildningar och Workshops
 • Branding i storformat – tex foliering på bilar

Hur vi jobbar!

 • Helt anpassad tid per månad – från enskilda timmar till fasta dagar per vecka.
 • Vi sitter på plats i verksamheten eller jobbar remote
 • Vi jobbar med molnbaserad lagring som vi delar så båda parter har full tillgång till allt material
 • Verktyg och program delas med er för smidigt samarbete
 • Varje månad sammanställs månadens arbete i en tydlig rapport
 • Där behov finns stärker vi upp med ytterligare samarbetspartners

Investering för dig: fr 6495 kr i månaden 
Minimum 5 timmar i månaden