fbpx

Visuellt uttryck för ditt varumärke

Grafisk Profil, Logotyp och trycksaker är en en del men det finns så mycket att göra för att skapa ett enhetligt uttryck för ditt varumärke. En varumärkesbyrå kan hjälpa dig hitta den röda tråden!

Hur bygger du ett starkt varumärke? Det kanske vanligaste frågan när det kommer till hur och vad man som företagare bör lägga energi och resurser på. Det finns tyvärr inget enkelt svar som passar alla. Varje varumärke har nämligen sin värld att positionera sig i. Det gäller att synas och höras på rätt ställe och på rätt sätt. Inte på alla ställen och överallt. 

Vi hjälper dig att se över helheten för ditt varumärke. Från idé eller med en befintlig logotyp som grund. Vi sätter upp grafisk profil och ramverk för att ditt varumärkes visuella uttryck ska upplevas på samma sätt överallt. Igenkänningen är helt avgörande för att bygga ett starkt varumärke. 

Trycksaker, webbplats, sociala kanaler, visitkort och presentationer – vi hjälper dig att säkerställa att allt hänger ihop!


Så här bygger vi ett starkt varumärke visuellt

Grafisk Identitet

Hur vi uppfattar ett företag eller deras produkter påverkas i minsta detalj av det visuella intrycket. I grafiska identiteten ingår givets färger och logotyp, men även webbplats, reklammaterial, ev lokaler och medarbetarnas bemötande gentemot era kunder ska återspegla de värderingar som varumärket står för. Kvalité i varje detalj och en tydlig röd tråd är avgörande för upplevelsen av er grafiska identitet.

Grafisk Profil

En grafisk profil är absolut nödvändig för upplevelsen av ett varumärke som helhet. Den grafiska profilen är den kompass som visar hur företagets grafik ska användas. Utan en tydlig profil kommer kvaliteten snabbt sjunka och era budskap bli spretiga. Företagets kommunikation kan ses som både ogenomtänkt och oprofessionell om inte material i samtliga kanaler är enhetliga. Genom att vara konsekvent och noggrann med design, form och tonalitet i sin kommunikation blir det tydligt för mottagaren vem avsändaren är och skapar tydlig igenkänning.

Grafisk Formgivning

När vi har den grafiska identiteten och den grafiska kompassen på plats kommer vi till den grafiska formgivningen, eller grafisk design som det också kallas. Då är det dags att skapa material, trycksaker, webbplatser, visitkort, presentationer och allt annat ni använder i er verksamhet. Dessa skapar vi med samma känsla, tonalitet, färg och form som vi har arbetat fram för att ert varumärke och ert företag alltid ska vara tydligt representerat. 

Vad behöver du för att visuellt bygga ditt varumärke?

Trycksaker

Vi lever i en digital värld men fortfarande är behovet, och vinsten, av tryckt material absolut inte borta. Visitkort, informationsmaterial, säljmaterial, broschyrer och foldrar är ett mycket bra och användbart format för att bygga varumärke. 

Tänk dig en glossig inbjudan i snyggt kuvert – hur glad blir man inte över ett sånt i brevlådan. Idag finns det till och med möjlighet att sticka ut genom något så traditionellt som ett postat utskick. 


Bildbank

En bild säger mer än 100 ord. Om det är en bra bild i både kvalité och motiv. Relevanta bilder som håller hög kvalité är en styrka som bygger varumärke. Suddiga mobilbilder eller en bild på katten gör det omvända såklart. 

Se till att bygga upp en bildbank med personliga, snygga och relevanta bilder för att alltid ha mycket att välja på för hemsida, material och sociala medier. Även dessa bör följa den grafiska identiteten för att hålla den röda tråden. 

Digitalt Material

Digitalt material är ett format som ibland glöms bort. Det kan vara guider, handböcker eller instruktioner i form av nedladdningsbara PDF:er eller PPT-presentationer och mailsignaturer. Även dessa ska ju givetvis följa varumärkets visuella uttryck. Det blir många program och format att hålla reda på – vi hjälper dig! 

Med den grafiska profilen som grund sätter vi upp mallar och skapar färdiga underlag för dig att jobba vidare med. 


f.a.q.

Kan jag få hjälpa med en logotyp?

Ja, 3Plan skapar logotyper från grunden. Tillsammans skissar på förslag och hittar rätt känsla och uttryck. Vi skapar sedan logotypen i Illustrator och när du godkänt din logotyp levereras den digitalt i alla format och färgkombinationer du behöver för att direkt kunna börja använda din logotyp.  

Logotypen blir sedan utgångspunkten för att ta fram en grafisk profil. 

Vad ingår i en Grafisk Profil?

En grafisk profil kan vara relativt enkel men också mycket omfattande i sin utformning. Vi hjälper till att ta fram färger, typsnitt, bildspråk, grafiska element och bilder med logotypen som utgångspunkt. Finns inte logotypen börjar vi där (se första frågan)
Vi kan också inkludera exempelvis placering av logotyper på olika material, flöden för sociala kanaler, tonalitet, ikoner med mera. 

De flesta profiler vi skapar är ca 1-2 sidor för att behålla enkelheten och vara lättöverskådliga. Din profil kan du sedan bifoga till tryckerier för att säkerställa att alltid få rätt färger och format på dina material. 

Kan jag få hjälp med alla typer av material?

Ja nästan!

3Plan kan hjälpa dig ta fram i princip vilket material som helst. Vi skapar alla original för tryck i Illustrator och/eller Indesign vilka sedan kan användas av tryckerier. Vi har nära samarbetspartners för att trycka allt från papper och matierl till mässväggar, flaggor och dekor. Läs mer om branding IRL här!

Digitala material som tex mallar och underlag skapar vi i de program du använder, exempelvis powerpoint, word eller canva.  

Har du däremot affärssystem eller CRM-system som kräver speciell programmering för att anpassas måste du vända dig till din systemleverantör. 

Kan ni hjälpa mig med en bildbank?

Absolut! 

Vi hjälper dig att sätta upp en bildbank från grunden. Vi kan hjälpa till med  fotografering och filmning men har också nära samarbete med flera duktiga fotografer för tex produkt- och brandingfotograferingar för större projekt. 

Vi kan också hjälpa till att köpa in stockbilder om det är aktuellt.